حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح روز جمعه در سخناني تلويزيوني به مناسبت سالروز قيام ۱۹ دي ۱۳۵۶ مردم قم، بر ضرورت حراست از ياد و نام اين قيام تعيين‌کننده و مضمون ديني و ضدآمريکايي آن تاکيد کردند و با افتخارآميز خواندن توليد واکسن کرونا در کشور، گفتند: حضور منطقه‎اي و ثبات‌آور و افزايش قدرت دفاعي و موشکي ايران ادامه خواهد يافت، در مورد برجام هم ما اصرار و عجله‌اي براي بازگشت آمريکا نداريم مهم اين است که تحريم‌ها بايد فوري و کامل برداشته شود.

رهبر انقلاب اسلامي قبل از بيان مباحث اصلي خود درباره حماسه ۱۹ دي ۱۳۵۶ مردم قم و برخي مسائل روز، از حضور حماسي و خودجوش مردم در تجليل از سردار شهيد حاج قاسم سليماني و شهيد ابومهدي قدرداني و تاکيد کردند: اين فعاليت خودجوش و حماسه‌گونه، ناشي از عواطف، بصيرت و انگيزه‌هاي عالي مردم بود و روح تازه‌اي در کالبد کشور و ملت دميد.ايشان همچنين از تجمع بزرگ و شگفت‌انگيز مردم عراق در بغداد و چند شهر ديگر در سالگرد اين دوشهيد بزرگ تجليل کردند و ياد همراهان سردار سليماني و ابومهدي (شهيدان پورجعفري، مظفري‌نيا، طارمي، زماني‌نيا) و نيز شهداي عراقي همراه را گرامي داشتند.حضرت آيت‌الله خامنه‌اي همچنين با بزرگداشت ياد شهداي جان‌باخته کرمان در مراسم تشييع سردار سليماني و نيز شهيدان جان‌باخته در حادثه بسيار تلخ و ناگوار سانحه هواپيمايي در آسمان تهران، از خداوند متعال براي آن عزيزان لطف و رحمت و براي بازماندگان صبر و تسلا و آرامش مسالت کردند. رهبر انقلاب افزودند: مسوولان نيز در اين زمينه وظايفي دارند که به آنها تذکر داده شده است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به چهلمين روز شهادت دانشمند بزرگ کشور شهيد فخري‌زاده افزودند: دو شخصيت بزرگ علمي که اين اواخر از دست داديم يعني شهيد فخري‌زاده و آيت‌الله مصباح‌يزدي، هر دو در عرصه‌هاي کاري خويش، چهره‌هاي برجسته‌اي بودند که بايد از ميراث ارزشمند آنها مراقبت شود و راه آنان به بهترين وجه ادامه يابد.

رهبر انقلاب در بخش اصلي سخنانشان با تاکيد بر تاثير تعيين‌کننده قيام ۱۹ دي ۱۳۵۶ مردم قم، نگهباني و حراست از ياد اين حادثه و نيز مضمون عميق آن را ضروري برشمردند. ايشان افزودند: قيام ۱۹ دي از نقاط اوج حيات ملت ايران است چراکه عزم، اراده و بصيرت ملت را نشان مي‌دهد. بنابراين بايد ياد آن زنده و پر نشاط بماند و راه آينده را روشن کند.رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تلاش دست‌هاي خائن و تحليلگران مغرض براي تغيير مضمون و محتواي حوادث بزرگ ملت‌ها در جهت منافع قدرت‌هاي بزرگ گفتند: با گسترش وسايل ارتباط جمعي، امکان تغيير مضمون اين‌گونه حوادث بيشتر شده است.ايشان تحريف واقعيت رويدادهاي مهم کشورها و جهان، آن هم با زبان و قلم اشخاص و نويسندگان معروف را از کارهاي مهم دستگاه‌هاي جاسوسي و امنيتي برشمردند و با اشاره به کتابي که در زمينه اين‌گونه فعاليت‌هاي سازمان سيا منتشر شده است، افزودند: اين کتاب نشان مي‌دهد که سيا چگونه با تسلط بر مطبوعات و رسانه‌هاي بزرگ آمريکايي و حتي اروپايي، حوادث را تحريف و تفسيرهاي تامين‌کننده منافع آمريکا را به افکار عمومي القا مي‌کند.

رهبر انقلاب در تبيين ضرورت نگهباني از مضمون قيام ۱۹ دي ۱۳۵۶ مردم قم افزودند: حادثه قم به اين شهر منحصر نماند و با الگوسازي و گسترش به ديگر شهرها، زمينه‌ساز پيروزي انقلاب عظيم مردم ايران شد، بنابراين بايد از مضمون آن به‌خوبي مراقبت کرد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، خشم متراکم‌شده‌ مردم نسبت به رژيم ديکتاتور، فاسد و وابسته پهلوي را يکي از دو مضمون اصلي قيام ۱۹ دي دانستند و افزودند: اين حرکت تعيين‌کننده، اساسا ديني بود چرا که بر رهبري، بيانيه‌ها، سخنان و درس‌هاي امام‌خميني(ره) به‌عنوان مرجع تقليد متکي بود و ايشان هم از روز اول قيام در سال ۱۳۴۱، مردم را بر اساس مباني ديني رهبري و هدايت مي‌کرد.

رهبر انقلاب اسلامي، مضمون دوم قيام ۱۹ دي ۱۳۵۶ را «ضدآمريکايي و ضداستکباري» خواندند و يادآوري کردند: چند روز قبل از آن قيام، رئيس‌جمهور وقت آمريکا در تهران حمايت صددرصدي خود را از رژيم منحط، مستبد و وابسته پهلوي اعلام کرده بود، بنابراين حرکت مردم قم عليه رژيم پهلوي يک حرکت ضدآمريکايي هم بود.

ايشان در جمع‌بندي اين بخش از سخنانشان گفتند: قيام ديني و ضدآمريکايي ۱۹ دي در واقع اولين ضربه تبر ابراهيمي بر پيکر بت بزرگ به حساب مي‌آيد، ضرباتي که تا امروز ادامه يافته است. رهبر انقلاب با اشاره به اوضاع در هم ريخته بت بزرگ استکبار افزودند: «افتضاح انتخاباتي»، «حقوق بشري که هر چند روز يک سياهپوست قرباني آن مي‌شود»، «بر ملا شدن ماهيت ارزش‌هاي ادعايي آمريکا که موجب تمسخر دنيا حتي دوستان آمريکا شده»، «اقتصاد فلج»، و «ده‌ها ميليون بيکار و گرسنه و بي‌خانمان» نشان‌دهنده اوضاع نابسامان آمريکا است که البته عجيب نيست، اما عجيب اين است که عده‌اي هنوز آرزو و قبله‌شان آمريکا است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: عده‌اي خيال مي‌کنند که اگر با آمريکا آشتي کرديم، کشور بهشت بَرين مي‌شود. اين افراد بايد به ايران قبل از انقلاب نگاه کنند که چگونه حمايت آمريکا باعث جلوگيري از پيشرفت کشور، گسترش فقر اقتصادي و علمي و رواج فساد و بي‌بند و باري فرهنگي شد. ضمن اينکه امروز هم اوضاع رژيم‌هايي که در منطقه قربان‌صدقه آمريکا مي‌روند، بر همه روشن است.رهبر انقلاب، بازگشت به سلطه جهنمي قبل از انقلاب را هدف اصلي آمريکايي‌ها در فشارهاي ۴۲ ساله بر ايران دانستند و افزودند: فرق آمريکا با برخي اروپايي‌ها در اين است که آمريکايي‌ها به علت سابقه سلطه قبلي خود بر ايران و منطقه، دنبال تکرار آن وضع هستند و بايد همه در مقابل اين هدف شوم هوشيار باشند.حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به سخنان صريح يک کارشناس معروف آمريکايي گفتند: آمريکايي‌ها تا هنگامي که بر منطقه سلطه نيابند، منافع خود را در ايجاد بي‌ثباتي در ايران، عراق، سوريه، لبنان و ديگر کشورهاي منطقه جست‌وجو مي‌کنند که اين هدف را گاهي با کارهايي شبيه فتنه ۸۸ در ايران و گاهي با تشکيل داعش پيگير مي‌شوند.

ايشان با اشاره به حوادث روزهاي اخير در آمريکا مانند حمله به کنگره و فرار نمايندگان از تونل‌هاي مخفي افزودند: آنها در فتنه ۸۸ به دنبال نا‌امني و ايجاد آشوب و جنگ داخلي در ايران بودند که موفق نشدند و خداوند همين مساله را در سال ۹۹ بر سر خودشان آورد.حضرت آيت‌الله خامنه‌اي بخش ديگري از سخنانشان را به پاسخ قطعي و پاياني نظام اسلامي به ادعاهاي جبهه استکبار به سرکردگي آمريکا عليه جمهوري اسلامي در ۳ موضوع «تحريم»، «حضور منطقه‌اي ايران» و «توان دفاعي و قدرت موشکي کشور» اختصاص دادند.

ايشان درخصوص مساله تحريم تاکيد کردند: جبهه غرب و دشمنان موظفند حرکت خباثت‌آميز تحريم عليه ملت ايران را که واقعا يک خيانت، جنايت و دشمني بي‌جهت عليه مردم است، فورا متوقف کنند و همه تحريم‌ها را بردارند. رهبر انقلاب اسلامي افزودند: البته بارها تاکيد کرده‌ايم که بايد اقتصاد را با فرض برداشته‌نشدن تحريم‌ها جوري برنامه‌ريزي کنيم تا کشور به خوبي اداره شود و با رفتن و آمدن تحريم و با بازيگري‌هاي دشمن دچار مشکل نشود که اين کار با اتکا به ظرفيت‌هاي داخلي و اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي ممکن است. اگرچه تحريم‌ها نيز به تدريج درحال بي‌اثر شدن هستند.

 

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي خاطرنشان کردند: بنابراين اين حرف طرف مقابل که فلان کار را بکنيد يا نکنيد، بي‌خود است و تحريم‌ها که خيانت و جنايت در حق ملت است، بايد برداشته شود. رهبر انقلاب اسلامي، معنا و منطق حضور منطقه‌اي ايران را تقويت دوستان و طرفداران جمهوري اسلامي خواندند و گفتند: حضور جمهوري اسلامي در منطقه «ثبات‌آفرين» و موجب رفع بي‌ثباتي است همچنان‌که در سوريه و عراق اين واقعيت را همه ديدند. بنابراين اين حضور، قطعي است و بايد وجود داشته باشد و خواهد داشت.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با يادآوري تجربه تلخ ناتواني کشور درمقابل حملات هوايي صدام، خاطرنشان کردند: ايران آن روزها در مقابل موشکباران و بمباران تهران و شهرهاي مختلف ناتوان و بي‌دفاع بود و جمهوري اسلامي حق نداشت کشور را در آن شرايط نگه دارد.

ايشان با يادآوري نمونه‌هايي از قدرت دفاعي امروز ايران مثل ساقط کردن پرنده متجاوز آمريکايي در آسمان ايران يا در هم کوبيدن پايگاه عين‌الاسد، گفتند: دشمن در مقابل اين واقعيت‌ها ناگزير است قدرت و توانايي‌هاي دفاعي ايران را در محاسبات و تصميمات خود در نظر بگيرد.

رهبر انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنانشان به مساله پرتکرار ديگري در افکار عمومي يعني برجام و کنار گذاشتن بخشي ديگر از تعهدات و آغاز غني‌سازي ۲۰ درصد اشاره کردند و گفتند: اين بحث را مطرح مي‌کنند که آمريکا به برجام برگردد يا برنگردد؟ جمهوري اسلامي هيچ اصرار و عجله‌اي براي بازگشت آمريکا به برجام ندارد، بلکه مطالبه منطقي ما رفع تحريم‌ها و بازگرداندن حق غصب‌شده ملت است که اين وظيفه آمريکا و اروپايي‌هاي دنباله‌‎رو آن است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: اگر تحريم‌ها برداشته شد بازگشت آمريکا به برجام معنا مي‌دهد البته مساله خسارت‌ها که جزو مطالبات ما است در مراحل بعدي دنبال خواهد شد، اما بدون رفع تحريم‌ها بازگشت آمريکا به برجام حتي ممکن است به ضرر کشور هم باشد.

ايشان خاطرنشان کردند: در اين موارد به مسوولان در قواي مجريه و مقننه گفته شده که با دقت و رعايت کامل ضوابط پيش بروند. رهبر انقلاب اسلامي تصميم مجلس و اقدام دولت براي کاهش بخش ديگري از تعهدات برجام را کاملا درست و عقلاني دانستند و گفتند: عمل کردن جمهوري اسلامي به همه تعهدات خود در شرايطي که طرف مقابل به همه تعهدات خود عمل نمي‌کند، بي‌معني است.

ايشان افزودند: البته اگر آنها به تعهدات خود بازگردند ما نيز برمي‌گرديم، همچنان‌که بنده از ابتداي برجام گفتم اقدامات بايد به‌صورت متناظر و «کار و تعهد آنها در مقابل کار و تعهد ما» باشد که البته اين، اول کار انجام نگرفت اما اکنون بايد انجام شود. موضوع ديگري که رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره کردند، منافات نداشتن به‌کارگيري جوانان با انگيزه و کاربلد، با استفاده از افراد کارکشته و با تجربه بود.

ايشان به پخش بخشي از سخنانشان در يک برنامه تلويزيوني که در صدر آن بر روي کار آمدن «دولت جوان حزب‌اللهي» و در ادامه بر استفاده از افراد با تجربه تاکيد شده بود، اشاره کردند و گفتند: اين دو مورد با هم منافاتي ندارد، بنده از قديم به تکيه به نيروهاي جوان اعتقاد راسخ داشته‌ام به اين معني که به آنها اعتماد و در برخي مديريت‌هاي مهم کشور از آنها استفاده، و از ابتکار، انگيزه و نشاط آنها استقبال شود.

رهبر انقلاب اسلامي گفتند: بايد از کار، روحيه و خلاقيت جوانان و بچه‌هاي کشور حداکثر استفاده بشود اما اين به معناي حذف و کنار گذاشتن نسل قبل نيست، بلکه بر حسب اقتضاء، يک‌جا مديريت جوان و يک‌جا مديريت فرد مجرب و کارکشته لازم است همچنان‌که در زمان امام بزرگوار نيز همين‌طور بود. البته درخصوص دولت جوان حزب‌اللهي در ايام نزديک انتخابات سخن خواهيم گفت. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به شهيد سرافراز سردار سليماني افزودند: البته بعضي از افراد ميانسال هم مثل جوانان هستند. شهيد سليماني در حدود ۶۰ سالگي از هيچ چيز نمي‌ترسيد و تحرک، تلاش و فعاليت‌هاي متراکم او اعجاب‌آور بود.

بخش پاياني سخنان رهبر انقلاب به مساله کرونا اختصاص داشت. ايشان با تشکر از وزارت بهداشت و دست‌اندرکاران توليد واکسن آزمايش‌شده براي مقابله با کرونا، اين واکسن را مايه افتخار و عزت کشور خواندند و با انتقاد از افرادي که هر کار بزرگ در کشور را انکار مي‌کنند، به سوابقي از اين انکارها در مقابل پيشرفت‌هاي علمي اشاره و خاطرنشان کردند: سال‌ها قبل وقتي جوانان کشور دستگاه‌هاي سانتريفيوژ را درست کرده بودند، عده‌اي نامه نوشتند که مبادا فريب اين ادعاها را بخوريد، همچنين پس از موفقيت مرحوم کاظمي و جوانان همکار او در سلول‌هاي بنيادي پيغام‌هاي مشابهي داده شد اما آن پيشرفت‌ها واقعا قابل باور بود و پس از آن نيز پيشرفت‌ها ۱۰ برابر شد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در ادامه، ورود واکسن آمريکايي و انگليسي به کشور را ممنوع اعلام کردند و گفتند: آمريکايي‌ها اگر توانسته بودند واکسن توليد کنند اين افتضاح کرونايي در کشورشان به‌وجود نمي‌آمد که در يک روز حدود ۴ هزار نفر تلفات داشته باشند. ضمن اينکه اساسا به آنها اعتمادي نيست و گاهي اين واکسن‌ها براي آزمايش بر روي ملت‌ها است.

ايشان افزودند: البته با سابقه‌اي که فرانسوي‌ها در قضيه خون‌هاي آلوده دارند، به آنها هم خوش‌بين نيستم، اما تهيه واکسن از کشورهاي ديگر هيچ مشکلي ندارد. رهبر انقلاب اسلامي با تاکيد بر لزوم استمرار مراقبت‌هاي بهداشتي مردم و انجام وظايف مسوولان براي مقابله با کرونا، گفتند: برخي تجربه‌هاي خوب، موفق و امتحان ‌پس‌داده دارويي در زمينه کرونا وجود دارد که مسوولان هم آنها را تصديق مي‌کنند، اين موارد نبايد انکار شود بلکه بايد مورد بررسي قرار بگيرد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در پايان خطاب به ملت ايران، مردم قم و حوزه علميه معظم خاطرنشان کردند: ديروز ملت ايران در سايه اتحاد، عزم راسخ، دينداري، حضور بهنگام و مجاهدت توانست با رقم زدن اين انقلاب عظيم، مسير تاريخ دنيا و بشر را تغيير دهد و امروز نيز ملت با توانايي‌ها و تجارب و امکانات بيشتر مي‌تواند بر همه موانع در زمينه مسائل اقتصادي مثل توليد و ارزش پول ملي و در زمينه مسائل فرهنگي، سياسي و نظامي فائق‌ آيد.