نبوي را به عنوان مديري موفق ميشناسيم. وي مولفي برجسته بود. چاپ مکرر کتابهايش در طول 40 سال گذشته و انبوه متقاضي براي آنها حاکي از اهميت و ارزش کاربردي تاليفاتش است. نبوي معلمي دانشمند و توانا بود که دانش وسيعش از مطالعات گستردهاش در زمينه هاي مختلف پديد آمده بود
نبوي را به عنوان مديري موفق ميشناسيم. وي مولفي برجسته بود. چاپ مکرر کتابهايش در طول 40 سال گذشته و انبوه متقاضي براي آنها حاکي از اهميت و ارزش کاربردي تاليفاتش است. نبوي معلمي دانشمند و توانا بود که دانش وسيعش از مطالعات گستردهاش در زمينههاي مختلف پديد آمده بود .
مصطفي عليمدد - يادنامه استاد عزيز نبوي ـ من مرگ اين عزيزراباورنميکنم ـ مجله حسابدار شماره 156
عزيز نبوي فرزند ميربابا نبوي از فرهيختگان و آزاديخواهان آذربايجان در صدر مشروطه است. ايشان در بيان شرح حال خود ميگويد :
« در سال 1311 در بندرانزلي متولد شدم، اما در تهران زندگي کردم. نخست ليسانس حقوق و پس از آن فوقليسانس علوم اداري و سرانجام در اولين دوره دکترا در ايران، دکتراي اقتصاد گرفتم و در سال 1340(1960 ميلادي) موفق به اخذ درجه دکترايعلوم اداري با تخصص در زمينه حسابداري از دانشگاه کاليفرنياي جنوبي شدم. استاد دانشکده حقوق و علوم سياسي و اقتصاد دانشگاه تهران، استاد دانشکده اقتصاد و بانکداري دانشگاه ملي و بنيانگذار و رئيس موسسه عالي حسابداري بودم. افتخارم اين است که هزاران جوان تحصيلکرده براي کشورم تربيت کردهام. از سال 1355 به بعد استاد دانشگاه کشور سوئيس بودم و در دانشگاه اروپايي سوئيس روش علمي تحقيق، حسابداري مالي و حسابداري مديريت تدريس کردم .»
دکتر عزيز نبوي خدمات دولتي را در وزارت امور اقتصادي و دارايي آغاز کرد و سالها در مقام مشاور عالي وزارت دارايي، مشاور مالي وزارت کشور و مشاور مالي وزارت پست و تلگراف و تلفن بکار مشغول بود. مديريت مجله تجارت دانشکده حقوق و علوم اقتصادي دانشگاه تهران، عضويت در هيئت مديره انجمن حسابداران قسم خورده ايران، سردبيري مجله بانکها در وزارت دارايي و نمايندگي دولت ايران در کنفرانس جهاني امور مالي در ايتاليا در سال 1964 ميلادي از ديگر اموري بود که ايشان به آنها اشتغال داشت .
او ايده ايجاد يک دانشکده را داشت، آن را اجرا کرد و موفق هم بود. تاسيس موسسه عالي حسابداري در سال 1343 کاري بزرگ و دشوار بود که آن را به انجام رساند و با آموزش حسابداري در سطح دانشگاهي و تخصصي موجب شد که دگرگوني شگرفي در کار و زندگي شمار زيادي از جوانان آن روزگار پديد آيد. زنده ياد دکتر عزيز نبوي ذهني پر از ايده داشت: تحقيق، تاليف، ساخت و کارآفريني .
حاصل کار دکتر نبوي، دانشآموختگان موسسه عالي حسابداري هستند که بسياري از آنها در کار و زندگيشان موفقند. وجود شمار قابل توجهي استاد دانشگاه در ايران و کشورهاي ديگر، وجود شمار بيشتري حسابدار حرفهاي و وجود شمار مديران بسيار در بين آنها نشانه موفقيت ايشان است. دکتر عزيز نبوي را ميتوان يکي از پايهگذاران آموزش حسابداري نوين در ايران به شمار آورد .
دکتر نبوي علاوه بر 30 سال تدريس در دانشکدههاي مختلف5 در ايران، آمريکا و سوئيس، پژوهشگر و مولف مجموعه 2 جلدي اصول حسابداري است که تاکنون چندين بار تجديد چاپ شده است. ويژهگي اصلي اين دوره دو جلدي پرداختن به تمامي جنبههاي حسابداري و کوشش در انطباق مطالب با اوضاع و احوال ايران است. ايشان مولف کتاب اصول حسابرسي و اصول حسابداري دولتي است و داراي تاليفات متعدد به زبان انگليسي و فرانسه ميباشد .
زندهياد دکتر عزيز نبوي روز شنبه 10 آبان 1382 وفات يافت و در شهر مونترو سوئيس به خاک سپرده شد. از ايشان سه فرزند، دو پسر و يک دختر باقي مانده است
1395/04/06
|
|
|
شماره خبر
:1092 |
تعداد بازدید
:2012 |